Wat doet groeibriljant?

GroeiBriljant is een waardevolle schatkist vol groei mogelijkheden, speciaal ontworpen voor kinderen/jongeren die te maken hebben met ontwikkelingsuitdagingen.

Het richt zich onder andere op het ontwikkelen van communicatievaardigheden, omdat ik geloof dat dit de sleutel is tot het écht gezien en gehoord worden. In mijn schatkist vinden kinderen/jongeren én hun ouders/verzorgers een scala aan hulpmiddelen en activiteiten die hen helpen om hun communicatieve vaardigheden te versterken. Deze hulpmiddelen worden aangeboden vanuit de Leespraat methodiek van Hedianne Bosch. Het waardevolle van Leespraat is dat het kind/jongere leert de geschreven taal in te zetten voor meerdere facetten. Zoals het kunnen handelen, emoties reguleren of het sociale contact met leeftijdgenoten. Hierdoor geven we kinderen/jongere de mogelijkheid om zich op hun eigen unieke manier uit te drukken en zich begrepen te voelen. GroeiBriljant biedt een veilige en stimulerende omgeving waarin kinderen/jongeren kunnen groeien en bloeien, ongeacht hun individuele uitdagingen.

Naast het stimuleren van communicatievaardigheden, hecht GroeiBriljant ook veel belang aan het bijbrengen van rekenvaardigheden aan deze doelgroep. Dit wordt aangeboden vanuit de methode Rekenvoorbereiding en Rekenlijn van Hedianne Bosch. Ik geloof dat het aanleren van rekenvaardigheden hen in staat stelt om volwaardig deel te nemen aan de maatschappij.

Bij GroeiBriljant begrijpen we dat rekenen meer is dan alleen het oplossen van sommen. Ik moedig kinderen/jongere aan om door middel van strategieën, het leren rekenen eigen te maken. Strategieën die zij voor altijd bij zich kunnen dragen en juist daarom altijd kunnen inzetten. Door deze diverse benaderingen te omarmen, geef ik kinderen/jongere de mogelijkheid om op hun eigen unieke manier rekenvaardigheden te ontwikkelen en zich competent te voelen.

GroeiBriljant heeft oog voor de individuele behoeften van het kind/jongere en weet op maat gemaakte interventies te bieden die gericht zijn op het verbeteren van communicatievaardigheden en/of rekenvaardigheden. Het is van groot belang dat er nauw samen gewerkt wordt met ouders en verzorgers om een holistische aanpak te garanderen, waarbij de ontwikkeling van het kind/jongere centraal staat.